Πίσω στις συνταγές

Κρέμα Λεμονιού

023-528x792-2.jpg

Tiramisu με Κρέμα Λεμονιού

f-528x393.jpg?v=undefined
b-528x389.jpg?v=undefined
015-528x792.jpg?v=undefined

Λουκουμάδες με Κρέμα Λεμονιού

010-528x350.jpg?v=undefined
028-528x792.jpg?v=undefined
Κρέμα Λεμονιού

Υλικά

Κρέμα Λεμονιού

  • 5 Αυγά
  • 250γρ. Ζάχαρη
  • 5 Λεμόνια ( χυμό )
  • 250γρ. Βούτυρο ( κομμένο σε κύβους )

Διαδικασία

Σε πυρίμαχο σκεύος ανακατεύω τα αυγά, την ζάχαρη και τον χυμό από τα λεμόνια. Τοποθετώ το σκεύος, πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ( μπεν-μαρί ), ανακτεύοντας συνέχεια. Μόλις αρχίσει να πήζει, κατεβάζω από την φωτιά και συνεχίζω να ανακατεύω. Επαναλαμβάνω την διαδικασία, για όσες φορές χρειαστεί, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλή και λεπτή κρέμα. Τραβώ από την φωτιά και αφήνω στην άκρη. Όταν πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία, ρίχνω μέσα ένα-ένα τα κομμάτια από το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Καλύπτω το σκεύος με μαγειρική μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο, για 2 ώρες περίπου.

sicily-528x352.jpg?v=undefined