Χρωματιστές συνταγές
ΤΑΡΤΑ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ & ΦΡΕΣΚΑ ΣYΚΑ
Υλικά:
- 360γρ. κρέμα Τυριού
- 100γρ. Άχνη Ζάχαρη
- 420γρ. στραγγιστό Γιαούρτι
- 1 ζύμη για Τάρτες
- 1 λοβό Βανίλιας
- 24τεμ. Φρέσκα Σύκα
Εκτέλεση:
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο την ζύμη, μοιρασμένη σε 8 ατομικά σκεύη για τάρτες. Αφήνω στην άκρη, για να κρυώσουν. Χτυπώ σε σκεύος το τυρί κρέμα, τους σπόρους της βανίλιας και την άχνη ζάχαρη, μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα. Προσθέτω το γιαούρτι και χτυπώ καλά μέχρι να ενωθούν. Κρατώ το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Σε σκεύος ρίχνω τα σύκα, κομμένα στην μέση, προσθέτω μια κουταλιά άχνη ζάχαρη και ανακατεύω απαλά. Κρατώ στην άκρη για 10 λεπτά περίπου. Αδειάζω την κρέμα στις 8 τάρτες ομοιόμορφα, προσθέτω επάνω τα σύκα και το σιρόπι τους και στολίζω με φύλλα δυόσμου ή το κλωνάρι τις βανίλιας.
SORBET ΜΕΝΤΑ
Υλικά:
- ¼ φλ. Φύλλα Μέντας
- 3 φλ. Φρέσκο Γάλα
- 1 ½ φλ. Άχνη Ζάχαρη
- ¼ φλ. Γλυκόζη
Εκτέλεση:
Σε μπλέντερ, χτυπώ όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν και να γίνουν κρέμα. Αδειάζω το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το παγώνω για 3-4 ώρες. Κόβω το sorbet σε μικρά κομμάτια και τα ξανά-χτυπώ στο μπλέντερ μέχρι να μαλακώσουν. Ξανά-τοποθετώ το sorbet στην κατάψυξη για μια ώρα, μέχρι να παγώσει εντελώς. Σερβίρω με φρέσκα φύλλα μέντας.