Χοιρινό με πράσινα μήλα
Υλικά :
- 4 χοιρινά Παϊδάκια
- 2 πράσινα Μήλα
- 1 Φοινόκιο
- 3κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1κ.γ. νιφάδες Αλατιού
- 1/4φλ. Ξύδι
- 2κ.γ. Άχνη Ζάχαρη
- Πιπέρι ( φρεσκοτριμμένο )
- Καρύδια
- Μαντζουράνα
Εκτέλεση :
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Για να κάνω το “ντρέσινγκ” βάζω το ξύδι, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη και το πιπέρι σε ένα σκεύος και τα ανακατεύω για να ενωθούν. Χαράζω τα παϊδάκια (απο την πλευρά του λίπους) αλείφω με λάδι και γεμίζω με αλάτι την πλευρά που έχω χαράξει. Αφού λαδώσω και τις υπόλοιπες πλευρές, τα τοποθετώ στην σχάρα πάνω απο ένα ταψί. Τα ψήνω για 20-25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Κόβω τα μήλα και το φοινόκιο σε λεπτές ροδέλες, τα πασπαλίζω με έξτρα αλάτι, τα ρίχνω στο σκεύος με το “ντρέσινγκ” και τα ανακατεύω για να πάρουν γεύση. Σε ένα πιάτο στρώνω την “σαλάτα” και επάνω “ξαπλώνω” τα παιδάκια. Στολίζω το πιάτο με λίγα καρύδια και κλωνάρια μαντζουράνα.