Βουβαλίσια λουκάνικα Ραγού
May
28th
Υλικά :
- 2 Βουβαλίσια λουκάνικα ( Κερκίνης )
- 500 γρ. Παπαρδέλες με βουβαλίσιο Γάλα ( Άνω Ποροϊων )
- 250 γρ. Τομάτα ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. Πελτέ τομάτας
- 3 κ.σ Ελιές ( ψιλοκομμένες )
- 1 Κρεμμύδι ( ψιλοκομμένο )
- 1 Πράσο ( ψιλοκομμένο )
- 1 κ.γ. Μπούκοβο καπνιστό ( Αριδαίας )
- 2 φύλλα Δάφνης
- 1 κ.σ. Μπαχάρι ( κόκκους )
- 1 κ.σ. Βασιλικό ( φρέσκο )
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι-Πιπέρι-Ζάχαρη
Εκτέλεση :
Σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι και το πράσο. Αφαιρώ την μεμβράνη απο τα λουκάνικα και προσθέτω τον “κιμά” να μαγειρευτεί για 4-5 λεπτά, μαζί με τα κρεμμύδια. Προσθέτω την τομάτα, τον πελτέ, την ζάχαρη, την δάφνη και αφού πάρουν μια βράση προσθέτω το αλατοπίπερο, το μπούκοβο , το μπαχάρι, τις ελιές και τα αφήνω να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Πρίν το τέλος προσθέτω φρέσκο βασιλικό. Βράζω τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζω και σερβίρω μαζί με το ραγού. Πασπαλίζω με το καπνιστό μπούκοβο και στολίζω με φύλλα βασιλικού.