Τσίπς πατάτας και γαρίδες σαλάτα
Jul
9th
Υλικά :
- 12 Γαρίδες ( μεγάλες )
- 400 γρ. Γαρίδες ( μικρές, καθαρισμένες )
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 2 κλαδάκια Δενδρολίβανο
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κιλό Πατάτες ( καθαρισμένες & λεπτοκομμένες )
- 200 γρ. Φοινόκιο ( σε λεπτές ροδέλες )
- Μαϊντανό ( για το σερβίρισμα )
- Ηλιέλαιο ( για το τηγάνισμα )
Υλικά για το ντρέσινγκ :
- 1/2 κ.σ. Μουστάρδα πικάντικη
- 2 κ.σ. Μηλόξυδο
- 150 γρ. Μαγιονέζα
- 1/4 κ.γ. Πιπέρι καγιέν
- Αλάτι-Πιπέρι ( φρεσκοτριμμένα )
Εκτέλεση :
Σε σκεύος ρίχνω όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και τα χτυπώ καλά μέχρι να ενωθούν. Σε τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόδο με το σκόρδο και το δενδρολίβανο. Αφού αφήσουν τα αρώματα τους προσθέτω τις γαρίδες και μαγειρεύω 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Ζεσταίνω το ηλιέλαιο σε μεγάλη κατσαρόλα, πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει. Τηγανίζω τις πατάτες για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσαφένια τσίπς. Τα “στεγνώνω” σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρω αμέσως, στρώνοντας το φοινόκιο, τα τσίπς και τις γαρίδες, περιχύνω με το ντρέσινγκ, στολίζω με τα φύλλα μαϊντανού και φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο.