Τραχανάς με “σπιτικό” ζωμό
Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στα πλαίσια της υποψηφιότητας μας, στα Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET , με προϊοντα Knorr. Η υποστήριξη σας είναι σημαντική !! Έτσι μπορείτε να μας ψηφίσετε εδώ και εδώ και εδώ, γιατί είμαστε υποψήφιοι σε 3 κατηγορίες
Υλικά:
- 7 Φλιτζάνια νερό
- 1 φλυτζάνι τραχανά
- 1 knorr ζωμός βοδινού “σπίτικος”
- 100 γρ. πικάντικο Λουκάνικο
- 4 φέτες Ψωμιού
- Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη
Εκτέλεση:
Σε βαθύ σκεύος, πάνω σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνω το νερό. Ρίχνω τον “ζωμό” και ανακατεύω.
Μόλις βράσει το νερό, ρίχνω τον τραχανά και χαμηλώνω την φωτιά. Αφήνω να βράσει για 15 περίπου λεπτά.
Ψήνω στον φούρνο τις φέτες ψωμιού, αφού τις ραντίσω με λάδι και τις πασπαλίσω με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη.
Πρίν το σερβίρισμα, “στολίζω” τις φέτες ψωμιού με το λουκάνικο (κομμένο λεπτές φέτες) και συνοδεύω την σούπα μου.