Τάρτα σοκολάτας
Υλικά :
Υλικά για την τάρτα :
- 2 ½ φλ. Μπισκότα Digestive ( τριμμένα )
- 2/3 φλ. Βούτυρο ( λιωμένο )
- 3 κ.σ. Κακάο
- ½ κ.γ. Κανέλα
- ¼ κ.γ. Γαρύφαλλο
Υλικά για την κρέμα :
- 3 φλ. Κρέμα Γάλακτος
- 300 γρ. Σοκολάτα Κουβερτούρα ( σπασμένη )
- 4 Κρόκους αυγών
- 4 κ.σ. Βούτυρο
- 2 κ.σ. Ζάχαρη
- 1 φλ. Espresso ( ζεστό )
- 1 πιπεριά τσίλι
- ¼ κ.γ. Κανέλα
- ¼ κ.γ. Γαρύφαλλο
Υλικά για την μαρέγκα :
- 4 ασπράδια αυγών
- ½ φλ. Ζάχαρη
- 3-4 σταγόνες Λεμόνι
Εκτέλεση :
Για να κάνω την βάση της τάρτας, ρίχνω σε σκεύος όλα τα υλικά και ανακατεύω καλά μέχρι να ενωθούν και να έχω μια «ζύμη». Σε ελαφρώς βουτυρωμένη ταρτιέρα, στρώνω την ζύμη και αφήνω στο ψυγείο περίπου 30 λεπτά να σφίξει. Με μίξερ χειρός, χτυπώ τα κροκάδια με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και τα αφήνω στην άκρη. Σε κατσαρόλα, πάνω από χαμηλή φωτιά, ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος. Ρίχνω την κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Προσθέτω το βούτυρο, τον espresso και συνεχίζω να ανακατεύω. Ρίχνω την τσίλι πιπέρια, αφήνω για λίγα λεπτά μέχρι να δώσει την γεύση της και την αφαιρώ. Αφαιρώ 2 κουταλιές από την κρέμα σοκολάτας και τις ρίχνω στα χτυπημένα κροκάδια, ανακατεύω απαλά και τα μεταφέρω στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σοκολάτα. Ανακατεύω μέχρι να πήξει. Κατεβάζω από την φωτιά, προσθέτω την κανέλα και το γαρύφαλλο, ανακατεύω και το αφήνω να κρυώσει. Αδειάζω την κρέμα στην «μπισκοτένια» τάρτα και αφήνω περίπου 2 ώρες στο ψυγείο να «δέσει». Στο μίξερ χτυπώ τα ασπράδια με την ζάχαρη και το λεμόνι μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Βγάζω την τάρτα από το ψυγείο, προσθέτω την μαρέγκα και ψήνω στο γκριλ 2 λεπτά για να πάρει καστανό χρώμα. Πρίν να σερβίρω, πασπαλίζω με κανέλα.