Ταλιατέλες με λαχανικά
Χρωματιστά και “πλουμιστά” τα φρέσκα λαχανικά του φθινοπώρου. “Γέμισαν” το πιάτο και τα μάτια μας, σε μια συνταγή απλή αλλά ξεχωριστή, με φρέσκες ταλιατέλες και τυρί φέτα. Μοσχοβολιές και χρώματα και νοστιμιά…Μια συνταγή απο το Da Leonardo Cucina Italianα, που λίγο “πειράξαμε”…..
Υλικά:
- 500 γρ. φρέσκες Ταλιατέλες
- 2 Μελιτζάνες ( λευκές & μωβ )
- 4 Κολοκυθάκια
- 4 Πιπεριές ( πράσινες & κόκκινες )
- 4 Καρότα
- 2 σκελίδες Σκόρδο
( όλα κομμένα σε μικρούς κύβους)
- 150 γρ. Φασόλια χάνδρες ( βρασμένα και στραγγισμένα )
- 200 γρ. Τοματίνια
- 250 γρ. Τυρί Φέτα ( κομμένη σε κύβους)
- 4-6 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι
- μαύρο-σουσάμι
- φρέσκο Θυμάρι
- Φύλλα βασιλικού ( και extra για το στόλισμα)
Εκτέλεση:
Σε βαθύ τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνω το ελαιόλαδο και το θυμάρι μέχρι να αφήσει το άρωμα του. Ρίχνω τα λαχανικά (τις μελιτζάνες τελευταίες) αφήνω να “μαλακώσουν” και αλατοπιπερώνω. Παράλληλα, σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τις ταλιατέλες και τις αφήνω για 2 λεπτά. Χωρίς να τις στραγγίσω, ρίχνω “πιρουνιές” στο τηγάνι με τα λαχανικά και ανακατεύω απαλά, για να “σμίξουν” όλα μαζί. Προσθέτω τους κύβους φέτας και τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και ξανά ανακατεύω μέχρι να λιώσει ελαφρώς η φέτα. Σέρβιρω σε βαθύ πιάτο και “στολίζω” με βασιλικό και μαύρο-σουσάμι.