Σπαράγγια με Βουβαλίσιο Προσούτο
Τόσες “ομορφιές” σ’ ένα πιάτο !!!
Τα παρεξηγημένα σπαράγγια, η μοδάτη ρόκα, το “νεοφερμένο” παλιό κατίκι, το ψωμί που περίσεψε απο προχθές.
Είναι που στην ΚΕΡΚΙΝΗ, βρήκα τόσο νόστιμο και ιδιαίτερο βουβαλίσιο προσούτο…
Θα τα “δέσω” !!!
Υλικά:
- 500 γρ. σπαράγγια ( φρέσκα )
- 8 φέτες βουβαλίσιο προσούτο
- 250 γρ.κατίκι
- 1 ματσάκι ρόκα ( baby )
- 2 αυγά
- 4 μανιτάρια
- 1 πιπεριά ( chilly )
- λεμονοθύμαρο
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 φέτες ψωμί ( χωριάτικο )
Υλικά για το ντρέσινγκ μουστάρδας:
- ελαιόλαδο
- λεμόνι
- μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε αλατισμένο νερό που βράζει, αφήνω για 3 με 5 λεπτά, τα σπαράγγια. Αφού τα στραγγίσω καλά, τα δένω ανα 4-5 σε ματσάκι με το ωμό προσούτο. Έχοντας φρυγανίσει τις φέτες του ψωμιού, τις τοποθετώ στην πιατέλα, ως βάση του ορεκτικού και προσθέτω επάνω τα δεματάκια σπαραγγιού, ένα μανιτάρι ψημένο ( 10 λεπτά στον φούρνο με λίγο λάδι και θυμάρι ). Τα περιχύνω ελαφρώς με το ντρέσινγκ μουστάρδας.
Ομορφαίνω το πιατό μου, προσθέτοντας λίγο κατίκι, την ρόκα , το μισό μελάτο αυγό και το ψιλοκομμένο chilly.