Σπαράγγια με Βουβαλίσιο Προσούτο

Jun 4th

Τόσες “ομορφιές” σ’ ένα πιάτο !!!

Τα παρεξηγημένα σπαράγγια, η μοδάτη ρόκα, το “νεοφερμένο” παλιό κατίκι, το ψωμί που περίσεψε απο προχθές.

Είναι που στην ΚΕΡΚΙΝΗ, βρήκα τόσο νόστιμο και ιδιαίτερο βουβαλίσιο προσούτο…

Θα τα “δέσω” !!!

Υλικά:

  • 500 γρ. σπαράγγια ( φρέσκα )
  • 8 φέτες βουβαλίσιο προσούτο
  • 250 γρ.κατίκι
  • 1 ματσάκι ρόκα ( baby )
  • 2 αυγά
  • 4 μανιτάρια
  • 1 πιπεριά ( chilly )
  • λεμονοθύμαρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 φέτες ψωμί ( χωριάτικο )

Υλικά για το ντρέσινγκ μουστάρδας:

  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι
  • μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε αλατισμένο νερό που βράζει, αφήνω για 3 με 5 λεπτά, τα σπαράγγια. Αφού τα στραγγίσω καλά, τα δένω ανα 4-5 σε ματσάκι με το ωμό προσούτο. Έχοντας φρυγανίσει τις φέτες του ψωμιού, τις τοποθετώ στην πιατέλα, ως βάση του ορεκτικού και προσθέτω επάνω τα δεματάκια σπαραγγιού, ένα μανιτάρι  ψημένο ( 10 λεπτά στον φούρνο με λίγο λάδι και θυμάρι ). Τα περιχύνω ελαφρώς με το ντρέσινγκ μουστάρδας.

Ομορφαίνω το πιατό μου, προσθέτοντας λίγο κατίκι, την ρόκα , το μισό μελάτο αυγό και το ψιλοκομμένο chilly.