Σιμιγδαλένιος Χαλβάς
Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στα πλαίσια της υποψηφιότητας μας, στα Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET. Η συμπαράσταση με την ψήφο σας είναι σημαντική !! Έτσι μπορείτε να μας ψηφίσετε εδώ και εδώ και εδώ, γιατί είμαστε υποψήφιοι σε 3 κατηγορίες !!!
Υλικά:
- 4 φλ. Νερό
- 2 ½ φλ. Ζάχαρη
- 2 φλ. Σιμιγδάλι
- 1 φλ. Λάδι (1/2φλ. ελαιόλαδο & 1/2 φλ. ηλιέλαιο)
- 1/2 φλ. Σταφίδες ξανθές
- 1/2 φλ. Κουκουνάρι (καβουρδισμένα)
- 1/2 φλ. αποξηραμένα Φρούτα (ψιλοκομμένα)
- 2 φέτες λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλλας
- 1 ρόδι (σπόρους)
- 150 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά, βράζω το νερό. Προσθέτω τις φέτες λεμονιού, το ξύλο κανέλλας, την ζάχαρη και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνουν σιρόπι. Αφήνω στην άκρη να κρυώσει (αφαιρώ τις φέτες λεμονιού κ το ξύλο κανέλλας).
Σε βαθειά κατσαρόλα, πάνω σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνω το λάδι. Αφού ζεσταθεί, ρίχνω το σιμιγδάλι και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα ( όσο πιο σκούρο τόσο πιο καβουρδισμένο). Προσθέτω το σιρόπι και συνεχίζω να ανακατεύω. Ρίχνω τις σταφίδες, το κουκουνάρι, τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύω συνέχεια για να μην κολλήσει. Όταν “σφίξει” αρκετά, είναι έτοιμο. Αδειάζω σε φόρμα και αφήνω να κρυώσει. Πριν να σερβίρω, λιώνω σε μπαιν- μαρι την σοκολάτα και περιχύνω τον χαλβά. Στολίζω με σπόρους ροδιού.