Σύκα ψητά με Παστράμι
Σύκα μελένια…Γεμάτες οι αυλές των παιδικών μας χρόνων. Θύμησες γλυκές. Ψωμί με ρετσέλι, συκαλάκι στο πιάτο για κέρασμα και τον χειμώνα, συκά ξερά στις κομπόστες. Σύκα μελένια…Τότε δεν φανταζόμούν πως το “αλμυρό”, τους ταίριαζε τόσο πολύ !! Τυρί και παστράμι και σύκα, μιά ιδανική “παρέα” !!
Υλικά :
- 8-10 Σύκα
- 8-10 κ.γ. Κατσικίσιο Τυρί
- 8-10 φέτες Παστράμι Θράκης ( λεπτοκομένες )
- 1 ματσάκι Ρόκα
- 1 κ.γ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Βαλσάμικο Ξύδι ( σιρόπι )
- Πιπέρι ( φρεσκοτριμένο )
Εκτέλεση :
Χαράζω σταυρωτά τα σύκα από την πλευρά του κοτσανιού. Στο κενό βάζω το κομμάτι του κατσικίσιου τυριού και τα ψήνω για 2 λεπτά περίπου, αφού πρώτα έχω προθερμάνει τον φούρνο μου. Σερβίρω σε κάθε πιάτο λίγα φύλλα ρόκας, μια φέτα παστράμι και 2 ζεστά σύκα. Περιχύνω με λίγο ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες βαλσάμικο ξύδι και φρεσκοτριμένο πιπέρι. Συνοδεύω τα πιάτα με πολύσπορα κριτσίνια…καθώς και με ένα καλό κρασί.