Σύκα με γλυκιά κρέμα τυριού

Sep 17th

Σύκα μελένια…Τα βρίσκεις παντού στην Ελλάδα, προς το τέλος του καλοκαιριού. Τα φάγαμε ψητά με παστράμι…τα τρώμε ψημένα με μέλι…σερβιρισμένα στο πιάτο με κρέμα τυριού.

Υλικά:

  • 8 Σύκα
  • 1 Πορτοκάλι ( ξύσμα & χυμό )
  • 1 κ.σ. Μέλι
  • 20γρ. Ζάχαρη μαύρη
  • 8 κ.σ. Τυρί κρέμα
  • Φύλλα Μέντας

Εκτέλεση :

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθούς. Ανοίγω τα σύκα στα τέσσερα και τα τοποθετώ στο ταψί. Τα περιχύνω με τον χυμό πορτοκαλιού και το μέλι και στην συνέχεια τα πασπαλίζω με το ξύσμα πορτοκαλιού και την ζάχαρη. Ψήνω μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα. Χτυπώ την κρέμα τυριού ελαφρά, πριν την σερβίρω. Σε ένα πιάτο βάζω μια “καλή” κουταλιά απο την αφράτη κρέμα τυριού και δύο απο τα “χρυσαφένια” σύκα. Στο τέλος στολίζω το πιάτο, με λίγο extra ξύσμα πορτοκαλιού, φύλλα μέντας και το μελωμένο σιρόπι.