Ψητά Λαχανικά με Ρόδι
Υλικά :
• 1 κιλό Καρότα ( πλυμένα & καθαρισμένα )
• 3 φέτες Κολοκύθα ( κομμένη σε κύβους )
• 6 κλωνάρια Θυμάρι
• 1 ολόκληρο σκόρδο ( κομμένο στην μέση )
• 2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι ( καυτερό )
• 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
• 90γρ. καστανή Ζάχαρη
• Αλάτι – Πιπέρι ( φρεσκοκομμένο )
• 1 κ.σ. Σιρόπι Ροδιού
• 1 κ.σ. Βαλσάμικο Ξύδι
• 1 Ρόδι ( Σπόροι & Χυμό )
Υλικά : ( για την κρέμα τυριού )
• 250γρ. Γιαούρτι ( στραγγιστό )
• 250γρ. Κατσικίσιο τυρί
• 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
• Αλάτι – Πιπέρι
• 12 φύλλα φρέσκο Δυόσμο
Εκτέλεση :
Στρώνω ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και λαδόκολα. «Πλαγιάζω» τα καρότα, τα κομμάτια της κολοκύθας, το σκόρδο και το θυμάρι πάνω στην λαδόκολα και τα πασπαλίζω με την ζάχαρη, το αλάτι και τα πιπέρια. Στην συνέχεια «φυλακίζω» τα λαχανικά, κλείνοντας το αλουμινόχαρτο. Ψήνω για 30 με 35 λεπτά. Σε ένα σκεύος ανακατεύω το σιρόπι ροδιού, το ξύδι και τον χυμό από το ρόδι, μέχρι να ενωθούν. Ραντίζω τα λαχανικά με το ντρέσινγκ και φροντίζω να πάει παντού. Στολίζω με τους σπόρους ροδιού, πριν να τα σερβίρω. Συνοδεύω τα λαχανικά με «κρέμα» τυριού και δυόσμου. ( Χτυπώ όλα τα υλικά στο μπλέντερ ).