Πουγκιά γεμιστά με κιμά
Υλικά:
Για τη γέμιση
- 1 κιλό κιμά
- 1 Κρεμμύδι
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ( ψιλοκομμένο)
- 1 / 2 κ.γ. Μπούκοβο
- 2 κ.γ καπνιστή Πάπρικα
- Αλάτι-Πιπέρι
Για τη ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 1 / 2 φλιτζάνια νερό
- Αλάτι
Για το σερβίρισμα :
- 200 γρ. ξινή Κρέμα
- 2 κ.γ. πέστο Δυόσμου
- καπνιστή Πάπρικα
- Μαύρο Σουσάμι
- Κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση :
Σε τηγάνι, πάνω απο μέτρια φωτιά, σωτάρω ελαφρώς τον κιμά, προσθέτοντας συγχρόνως όλα τα υλικά. Κρατώ στην άκρη για να κρυώσει. Ρίχνω το αλεύρι σε λεκάνη, προσθέτω το αλάτι και το νερό. Ζυμώνω μέχρι να γίνει σφιχτή ζύμη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθω την ζύμη με το χέρι και δημιουργώ ένα μεγάλο και λεπτό φύλλο. Με φλυτζάνι κόβω στρόγγυλα κομμάτια και βάζω μια κουταλιά απο τον κιμά στο κέντρο. Διπλώνω τις άκρες για να φτιάξω ένα πουγκί. Ρίχνω τα πουγκιά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και μαγειρεύω μέχρι να ανεβούν στην επιφάνεια. Σερβίρω τα πουγκιά με ξινή κρέμα, πέστο δυόσμου και πασπαλίζω με καπνιστή πάπρικα, μαύρο σουσάμι και τριμμένη κεφαλογραβιέρα.