Πιπεράτη ζεστή Σοκολάτα
Dec
5th
Καθώς η μέρα υποχωρεί και η νύχτα πλησιάζει, ο παγωμένος αέρας λυσομανά… Η φωτιά στο τζάκι “θέριεψε” και η παρέα “άναψε” με ένα φλυτζάνι πιπεράτης σοκολάτας.
Υλικά :
- 4 φλυτζάνια Γάλα
- 2 ξυλάκια Κανέλας
- 1 κ.γ. κόκκινο Πιπέρι ( σε κόκους )
- 1 κ.γ. Κάρδαμο ( σε κόκους )
- 135 γρ. Σοκολάτα ( κουβερτούρα )
Εκτέλεση :
Χτυπώ στο γουδί τους κόκους του πιπεριού και του κάρδαμου, μέχρι να γίνουν σκόνη. Ζεσταίνω το γάλα, την κανέλα και τα μπαχαρικά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βράσουν. Ρίχνω το αρωματισμένο γάλα, σιγά-σιγά, πάνω στα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν. Αφαιρώ τα ξυλάκια κανέλας και σερβιρώ σε 4 φλυτζάνια. Συνοδεύω την “πιπεράτη” σοκολάτα με παραδοσιακά μπισκοτολούκουμα και γλυκά ζαχαρένια ματζούνια.