Πικάντικη Φασολάδα
Jan
8th
Υλικά :
- 3 χωριάτικα Λουκάνικα
- 800 γρ. Φασόλια γίγαντες ( βρασμένα καλά ή κονσέρβα )
- 800 γρ. Τοματάκια ( κονσέρβα )
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 Κρεμμύδι ( ψιλοκομμένο )
- 2 σκελίδες Σκόρδο
- 2 κ.σ. Δενδρολίβανο ( φύλλα )
- 1 κ.γ. καπνιστή Πάπρικα
- 1 λίτρο Ζωμό κότας
- 1 κ.σ. Ξύδι
- 2 κ.γ. Ζάχαρη ( καστανή )
- Αλάτι-Πιπέρι ( φρεσκοτριμμένα )
- Κεφαλογραβιέρα ( για το σερβίρισμα )
Εκτέλεση :
Σε βαθύ τηγάνι, πάνω απο μέτρια φωτιά, ζεσταίνω το λάδι. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζω για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Δυναμώνω την φωτιά, προσθέτω τα λουκάνικα και μαγειρεύω για 4-5 λεπτά. Προσθέτω το δενδρολίβανο, την πάπρικα, τα τοματάκια, το ζωμό, το ξύδι, τη ζάχαρη, αλάτι-πιπέρι και τα αφήνω να βράσουν. Προσθέτω τα φασόλια και μαγειρεύω για ακόμη 5 λεπτά. Σερβίρω την φασολάδα με τριμμένη κεφαλογραβιέρα, ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και ζεστό χωριάτικο ψωμί.