Πικάντικα Ρεβύθια
Oct
31st
Και να που το περισσεύμα της χθεσινής ρεβυθόσουπας, μας έδωσε ένα καινούργιο, εύκολο, γευστικό, πικάντικο πιάτο.
Υλικά :
- 1κ.σ. Ελαιόλαδο
- 2 Λουκάνικα ( χωριάτικα, σε κομμάτια )
- 2 σκελίδες Σκόρδο
- 1 κόκκινη Πιπεριά ( καυτερή )
- 1 κ.γ. Πάπρικα ( γλυκιά )
- 1 ξυλάκι Κανέλλα
- 500γρ. Ρεβύθια ( βρασμένα ή κονσέρβα )
- 1κ.σ. Ξύδι
- Αλάτι-Πιπέρι
- Κεφαλογραβιέρα
- φέτες Ψωμί
Εκτέλεση :
Σε μεγάλο τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνω το λάδι,. Βάζω το λουκάνικο, το σκόρδο, την πιπεριά, την πάπρικα και την κανέλα. Μαγειρεύω για 3-4 λεπτά ή μεχρι να γίνει το λουκάνικο τραγανό. Ρίχνω τα ρεβύθια, το ξύδι, αλατοπιπερόνω και ανακατεύω για άλλα 2 λεπτά. Τα σερβίρω ζεστά, πάνω σε χοντρές φέτες ψωμιού με φρεσκοτριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Απλά ρεβύθια…Απλά και διαφορετικά !!