Πικάντικα Ρεβύθια

Oct 31st

Και να που το περισσεύμα της χθεσινής ρεβυθόσουπας, μας έδωσε ένα καινούργιο, εύκολο, γευστικό, πικάντικο πιάτο.

Υλικά :

  • 1κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 2 Λουκάνικα ( χωριάτικα, σε κομμάτια )
  • 2 σκελίδες Σκόρδο
  • 1 κόκκινη Πιπεριά ( καυτερή )
  • 1 κ.γ. Πάπρικα ( γλυκιά )
  • 1 ξυλάκι Κανέλλα
  • 500γρ. Ρεβύθια ( βρασμένα ή κονσέρβα )
  • 1κ.σ. Ξύδι
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Κεφαλογραβιέρα
  • φέτες Ψωμί

Εκτέλεση :

Σε μεγάλο τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνω το λάδι,. Βάζω το λουκάνικο, το σκόρδο, την πιπεριά, την πάπρικα και την κανέλα. Μαγειρεύω για 3-4 λεπτά ή μεχρι να γίνει το λουκάνικο τραγανό. Ρίχνω τα ρεβύθια, το ξύδι, αλατοπιπερόνω και ανακατεύω για άλλα 2 λεπτά. Τα σερβίρω ζεστά, πάνω σε χοντρές φέτες ψωμιού με φρεσκοτριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Απλά ρεβύθια…Απλά και διαφορετικά !!