Παντζαρόσουπα
Oct
22nd
Σούπα λαχταριστά χρωματιστή…Σούπα ιδαίτερα γευστική…Σουπά ζεστή, χωρίς να είναι “βραστή” !!
Υλικά :
- 1+1/2 κιλό Παντζάρια ( κονσέρβα )
- 4 κ.σ. ξυνή Κρέμα
- 1+1/2 lt. ζωμό Κότας
- Αλάτι-Πιπέρι ( φρεσκοτριμμένο )
- 4-8 κλωνάρια Λεμονοθύμαρο
- 4 φέτες χωριάτικο Ψωμί
Εκτέλεση :
Βάζω στο “μπλέντερ” τα παντζάρια με δυο κουταλιές ξυνή κρέμα,500ml ζωμό κότας, αλάτι-πιπέρι και τα χτυπώ μέχρι να γίνουν απαλή κρέμα. Ρίχνω το μείγμα σε μια κατσαρόλα προσθέτοντας τον υπόλοιπο ζωμό και τα αφήνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν καλά. Σερβίρω την σούπα, αφού προσθέσω επάνω ξυνή κρέμα και το λεμονοθύμαρο. Συνοδεύω το πιάτο με ένα ιδιαίτερο ψωμί γεμιστό με καρύδια !!