Παϊδάκια με πέστο μυρωδικών
Υλικά :
• 1 κιλό. Αρνίσια Παϊδάκια
• 1 κ.σ. ξύσμα Λεμονιού
• 1 κ.σ. χονδρό Αλάτι
• 1 κ.τ. Μπούκοβο
• 2 κ.σ. φρέσκια Ρίγανη ( ψιλοκομμένη )
• ¼ φλ. Ελαιόλαδο
• 4 Πίτες
• ½ Ελιές πράσινες ( ψιλοκομμένες )
• 2 κ.σ. Κάπαρη ( ξαρμυρισμένη )
• 1 φλ. Μαϊντανό ( φύλλα )
Εκτέλεση :
Σε ένα σκεύος ρίχνω το ξύσμα, το μπούκοβο, την ρίγανη, το αλάτι και ανακατεύω καλά. Λαδώνω τα παϊδάκια και τα ρίχνω στο μείγμα του αλατιού. Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι-σχάρα ( με ραβδώσεις ) και ψήνω τα παϊδάκια για 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα. Λαδώνω τις πίτες και τις ψήνω, στο ίδιο τηγάνι, για 1 λεπτό την κάθε πλευρά. Σε μπλέντερ, βάζω το λάδι, τις ελιές, την κάπαρη, τα φύλλα μαϊντανού και τα χτυπώ καλά μέχρι να γίνουν ένα «πέστο». Σερβίρω τα παϊδάκια πάνω στις πίτες και τα «νοστιμίζω» με 2 κουταλιές «πέστο». Συνοδεύω με σαλάτα κους-κους.
Ακόμη μια συνταγή που “επιλέχθηκε” απο τα super markets ΜΑΣΟΥΤΗΣ και παρουσιάστηκε στο πασχαλινό τεύχος “το περιοδικό μας”.