Όλα σε ένα Κέϊκ
Υλικά :
- 140 γρ. Χουρμάδες ( ψιλοκομμένοι )
- 1 κ.γ. Σόδα φαγητού
- 180 ml. Τσάϊ ( Earl Grey )
- 2 Μήλα ( καθαρισμένα & ψιλοκομμένα )
- 200 γρ. Αλεύρι ( που φουσκώνει μόνο του )
- 140 γρ. καστανή Ζάχαρη
- 150 γρ. Βουτύρο ( λιωμένο )
- 2 Βανίλιες
- 4 Αυγά
- Άχνη ( για το στόλισμα )
Εκτέλεση :
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Σ’ένα σκεύος βάζω τους χουρμάδες, το τσάϊ, την σόδα και τ’αφήνω για 10 λεπτά. Με την βοήθεια ενός μπλέντερ χεριού, χτυπώ τους χουρμάδες μέχρι να λιώσουν και τους αφήνω στην άκρη. Βάζω τα μήλα, το αλέυρι και την ζάχαρη σε ένα μεγάλο σκεύος και τα ανακατεύω. Προσθέτω το βούτυρο, την βανίλια, τα αυγά, τους λιωμένους χουρμάδες και τα “ζυμώνω” μεχρι να ενωθούν. Βουτυρώνω ελαφρά μια φόρμα για κέϊκ και αδειάζω το καλοδουλεμένο μείγμα. Ψήνω για 45-55 λεπτά ( για σιγουριά δοκιμάζω και με την οδοντογλυφίδα, αν ψήθηκε ). Αφήνω να κρυώσει μέσα στην φόρμα για 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρω πάνω σε μεταλική σχάρα, όπου θα κρυώσει εντελώς. Πρίν το σερβίρω το “χιονίζω” με άχνη ζάχαρη.