Kοτόπουλο με καραμελωμένα κρεμμύδια
Υλικά :
• 4 Μπουτάκια Κοτόπουλου
• 4 ψωμάκια ( burger/στην μέση )
• 3 Κρεμμύδια ( κομμένα σε ροδέλες )
• 1κ.σ. Ζάχαρη
• 2κ.σ. Βαλσάμικο ξύδι
• 1κ.γ. Αλάτι
• 1 σκελίδα Σκόρδο
• 2 κλωνάρια Δενδρολίβανο
• 1 Λεμόνι ( κομμένο στην μέση )
Υλικά: ( για μαρινάρισμα )
• 4 κ.σ. Μουστάρδα
• 1κ.γ. Μέλι
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι-Πιπέρι ( φρεσκοτριμένο )
• Μπούκοβο
Εκτέλεση :
Σε ένα σκεύος, “μπερδεύω” όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα και αφήνω μέσα το κοτόπουλο για αρκετή ώρα. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνω το λάδι και προσθέτω τα κρεμμύδια. Αφού μαλακώσουν λίγο, προσθέτω την ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύω φροντίζοντας να πάρουν χρώμα. “Σβήνω” με το ξύδι και αφήνω μέχρι να εξατμιστεί. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνω ελαιόλαδο και ρίχνω το δενδρολίβανο, το σκόρδο και το λεμόνι. Αφού αφήσουν τα αρώματα τους, προσθέτω τα μαριναρισμένα μπουτάκια και τα ψήνω για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Πριν σερβίρω “τοστάρω” τα ψωμάκια και “ξαπλώνω” επάνω τους τα κρεμμύδια και το κοτόπουλο. Συνοδεύω με πατάτες, που αγαπούν τα παιδιά ή ψητά λαχανικά που αγαπούν οι μεγάλοι.