Μπισκότα σοκολάτας με καραμέλα

Jun 4th

Υλικά :

  • 300 γρ. Κουβερτούρα  (για λιώσιμο)
  • 80 γρ. Βούτυρο
  • 4 Αυγά
  • 250 γρ. Ζάχαρη
  • 200 γρ. Αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις )
  • 1 κ.γ. Βaking powder
  • 1 συσκευασία Κρέμα Καραμέλα
  • 200 γρ. Κουβερτούρα ( λιωμένη για στόλισμα )

Εκτέλεση :

Σε σκεύος ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder και τα κοσκινίζω. Λιώνω τα 300 γρ. κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Χτυπώ τα αυγά και τη ζάχαρη με το σύρμα μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτω το αλεύρι-baking powder και ανακατεύω ελαφριά. Τώρα ρίχνω τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύω καλά πλέον. Βάζω τη ζύμη στο ψυγείο (σκεπασμένη με μεμβράνη ) να ξεκουραστεί όλο το βράδυ. Ετοιμάζω ένα επίπεδο ταψί, στρώνοντας με λαδόκολλα. Πλάθω τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα αραδιάζω πάνω στην λαδόκολλα “κρατώντας” απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους, γιατί απλώνονται στο ψήσιμο.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο ( 180 βαθμούς ) για περίπου 15 λεπτά. Τα ξεφουρνίζω και τα αφήνω να κρυώσουν καλά για να μπορέσω εύκολα να τα ξεκολλήσω από τη λαδόκολλα. Απλώνω μια κουταλιά γλυκού απο την “έτοιμη” κρέμα καραμέλας σε ένα μπισκότο και το σκεπάζω με ένα δεύτερο μπισκότο φτιάχνωντας μικρά “σάντουιτς”. Πρίν τα σερβίρω περιχύνω με λιωμένη σοκολάτα.