Μεθυσμένη μούς Σοκολάτας
Το ομορφότερο του φθινωπόρου φρούτο !! Γεμάτο χυμό με υπέροχη γεύση και χρώμα εξαιρετικά μοναδικό, σαν ρουμπίνι !!…Ρόδι !!
Υλικά : ( για 6 μερίδες )
- 310 ml Κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. Σοκολάτα ( κουβερτούρα )
- 3 Αυγά ( ξεχωριστά ασπράδια-κρόκοι )
- 80 ml Ούζο
- 50 γρ. μαύρη Ζάχαρη
- 2 ρόδια ( ξεχωριστά σπόροι-χυμός )
- 60 γρ. άχνη Ζάχαρη
- 12 φύλλα Δυόσμου
Εκτέλεση :
Σε μκρή κατσαρόλα, αδειάζω την κρέμα γάλακτος και την αφήνω σε δυνατή φωτιά μέχρι που αρχίζει να βράζει. Στην συνέχεια την ρίχνω πάνω στην σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενωθούν. Προσθέτω τους κρόκους και το ούζο και ανακατεύω μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα. Βάζω, σε ένα άλλο σκεύος, τα ασπράδια και τα χτυπώ μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτω την μαύρη ζάχαρη και χτυπώ ξανά μέχρι να ενωθεί με την μαρέγκα και να γίνουν μια “γυαλιστερή” κρέμα. Την μισή ποσότητα απο την κρέμα της μαρέγκας, την ρίχνω μέσα στο σκεύος με την κρέμα σοκολάτας και προσπαθώ να τα ενώσω με πολύ απαλό ανακάτεμα. Προσθέτω το υπόλοιπο μισό και ξανά ανακατεύω πολύ απαλά. Μοιράζω την μούς, σε 6 φλυτζάνια του τσαγιού και τα αφήνω στο ψυγείο 3-4 ώρες. Ενώ η μους “κρυώνει” στο ψυγείο, ετοιμάζω το σιρόπι ροδιού. Σε μικρό τηγάνι, πάνω απο χαμηλή φωτιά, βάζω τον χυμό απο τα ρόδια και την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύω συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Δυναμώνω την φωτιά και αφήνω να βράσει για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει σιρόπι. Τραβώ το σιρόπι φωτιά και το αφήνω να κρυώσει εντελώς. Πρίν να σερβίρω, μοιράζω απο μια κουταλιά σιρόπι πάνω στην μούς και στολίζω με τους σπόρους ροδιού και τα φύλλα δυόσμου.
Ρόδι, ούζο, σοκολάτα…ένας “μεθυστικός” συνδυασμός !!!