Μελίτυρος με κρεμμύδια
Mar
3rd
Υλικά:
- 1τεμ. Μελίτυρος ( 250γρ.)
- 2κ.σ. Ελαιόλαδο
- 6 Κρεμμύδια ( κομμένα σε φέτες )
- 2κ.σ. Ζάχαρη ( καστανή )
- 3κ.σ. Βαλσάμικο ξύδι
- 1κ.γ. Αλάτι
- Καρύδια
- Σουσάμι μαύρο
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνω το λάδι και προσθέτω τα κρεμμύδια. Αφού μαλακώσουν λίγο, προσθέτω την ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύω φροντίζοντας να πάρουν χρώμα. “Σβήνω” με το ξύδι και αφήνω μέχρι να εξατμιστεί. Σερβίρω το τυρί σε ξύλο κοπής “σκεπασμένο” με τα κρεμμύδια, συνοδεύω με καρύδια και πασπαλίζω με μαύρο σουσάμι. Ξεχωριστός μεζές για λευκά κρασιά.