Μαραθοτηγανίτες με καλαμποκάλευρο

Apr 27th

Υλικά για τις τηγανίτες :

  • 1 & 1/2 φλ. Αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις )
  • 1 & 1/2 φλ. Καλαμποκάλευρο
  • 2 φλ. Νερό
  • 1 Αυγό
  • 1 ματσάκι Μάραθο
  • 1/2 ματσάκι Κόλιανδρο
  • 1/2 ματσάκι Δυόσμο
  • 3 Κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Αλάτι-Πιπέρι-Μπούκοβο
  • Ηλιέλαιο ( 1 κ.σ. για κάθε τηγανιά )

Υλικά για την “σάλτσα” με ταχίνι :

  • 1 ματσάκι Κόλιανδρο
  • 3-4 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 Λεμόνι ( χυμό & ξύσμα )
  • 1 κ.σ. Ταχίνι
  • Αλάτι-Πιπέρι

Εκτέλεση :

Σε σκεύος ρίχνω το αλεύρι, το αυγό, το νερό και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα για να ενωθούν και να γίνουν χυλός. Προσθέτω τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το αλάτι-πιπέρι-μπούκοβο και ανακατεύω ξανά. Αφήνω στην άκρη να “ξεκουραστεί”. Σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνω το ηλιέλαιο και ρίχνω μια-μια κουταλιά απο τον χυλό. Ψήνω, κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα. Για την “σάλτσα” με ταχίνι, χτυπώ καλά όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Σερβίρω τις μυριστές μαραθοτηγανίτες σε “πύργο” “σιροπιασμένες” με την σάλτσα ταχινιού και στολισμένες με κόλιανδρο. Συνοδεύω με ούζο και καλή παρέα…

*Φίλε μας Σταύρο ( Ανδρεάδη ) οι τηγανίτες σου αλλιώτικες και μοναδικές…σαν όλες τις συνταγές σου !! ( θα κλέψουμε κι άλλες )