LOVE YOURSELF
Σούπα βελουτέ Μπρόκολο
Υλικά :
- 1.200 γρ. Μπρόκολο καθαρισμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- Αλάτι-Πιπέρι
- Γιαούρτι για το σερβίρισμα
- Ρόδι ( σπόρους )
Εκτέλεση :
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε για λίγο μέχρι να μαραθούν. Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε τα υλικά με το ζωμό και σιγοβράζουμε για 20΄ να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα αλέθουμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ κι αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε με μια κουταλια γιαούρτι και σπόρους από ρόδι.
Κολοκυθόσουπα
Υλικά :
- 4 φέτες Κολοκύθας ( μέτριο μέγεθος σε κομμάτια )
- 3 φρέσκα Κρεμμυδάκια ( ψιλοκομμένα )
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 2 κλαδάκια Δενδρολίβανο
- 2 φλυτζάνια Ζωμό
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Βούτυρο
- 4 κ.σ. Ξυνή Κρέμα
- Καρύδια
- Κολοκυθόσπορους
- Αλάτι-Πιπέρι
Εκτέλεση :
Σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το δενδρολίβανο. Αφού αφήσουν τα αρώματα τους, αποσύρω το δενδρολίβανο και το σκόρδο. Τώρα ρίχνω τα κομμάτια της κολοκύθας, αλατοπιπερώνω και τα φέρνω “βόλτες” μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τον ζωμό και αφήνω να βράσει μέχρι να λιώσει η κολοκύθα. Πριν να κλείσω την φωτιά, ρίχνω και το βούτυρο. Για να δώσω βελούδινη υφή στην σούπα, την χτυπώ στο μπλέντερ μαζί με την ξινή κρέμα. Σερβίρω την κολοκυθόσουπα προσθέτοντας απο μια κουταλιά ξυνή κρέμα. Πασπαλίζω με τα καρύδια και τους κολοκυθόσπορους.
Κουνουπίδι Βελουτέ
Υλικά :
- 900 γρ. Κουνουπίδι ( σε μικρά κομμάτια )
- 250 γρ. Πατάτες ( σε μικρά κομμάτια )
- 1,5 lt. ζωμό Κότας
- 250 ml. Γιαούρτι στραγγιστο
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 4 φύλλα Κέιλ
- 1 Κρεμμύδι ( ψιλοκομμένο )
- 2 σκελίδες Σκόρδο ( λιωμένες )
- Αλάτι-Πιπέρι ( φρεσκοτριμμένα )
- 1 κ.σ. Σουσάμι μαύρο
Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνω το λάδι πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω τα φύλλα κειλ και τα αφήνω για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα βγάζω και τα κρατώ στην άκρη. Στο ίδιο λάδι, βάζω το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνω 3-4 λέπτα, μέχρι να πάρουν “χρυσό” χρώμα. Τώρα, προσθέτω το κουνουπίδι και τις πατάτες και μαγειρεύω ανακατεύωντας, για ακόμη 2-3 λεπτά. Προσθέτω τον ζωμό, δυναμώνω την φωτιά και αφήνω να βράσουν για 18-20 λεπτά. Βάζω αλάτι-πιπέρι και με το μίξερ χειρός τα πολτοποιώ μέχρι να αποκτήσουν “βελούδινη” υφή. Τέλος, προσθέτω το γιαούρτι και ανακατεύω. Πριν να σερβίρω, πάνω απο κάθε πιάτο, στολίζω με τα τραγανά φύλλα και πασπαλίζω το μαύρο σουσάμι.
Εύκολη Παντζαρόσουπα
Υλικά :
- 1+1/2 κιλό Παντζάρια ( κονσέρβα )
- 4 κ.σ. ξυνή Κρέμα
- 1+1/2 lt. ζωμό Κότας
- Αλάτι-Πιπέρι ( φρεσκοτριμμένο )
- 4-6 Ρεπανάκια
- 4 φέτες χωριάτικο Ψωμί
Εκτέλεση :
Βάζω στο “μπλέντερ” τα παντζάρια με δυο κουταλιές ξυνή κρέμα,500ml ζωμό κότας, αλάτι-πιπέρι και τα χτυπώ μέχρι να γίνουν απαλή κρέμα. Ρίχνω το μείγμα σε μια κατσαρόλα προσθέτοντας τον υπόλοιπο ζωμό και τα αφήνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν καλά. Σερβίρω την σούπα με λεπτοκομμένα ραπανάκια. Συνοδεύω το πιάτο με μια φέτα χωριάτικο ψωμί.
Να στοχεύουμε σε ό,τι αγαπάμε αληθινά, προσπαθώντας να κάνουμε αυτό που μας αρέσει ( με όποιο “κόστο” αυτό συνεπάγεται )….
Ευχαριστούμε το περιοδικό “LOVE yourself” της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για την άψογη συνεργασία και την πολύ όμορφη παρουσίαση στο πρώτο τεύχος ( που θα βρήτε πλέον στα περίπτερα )
Ευχαριστούμε για όλα Μυρτώ Αντωνοπούλου.