Κρέμα τόνου με ταχίνι σε ψωμί
Jun
25th
Υλικά :
- 400 γρ. Τοματίνια
- 185 γρ. Τόνος ( κονσέρβα, χωρίς υγρά )
- 400 γρ. Φασόλια ( λευκά, κονσέρβα )
- 100 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 1 κ.σ. Ταχίνι
- 1 κ.σ. Λεμόνι χυμό
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 4 φέτες Ψωμί Σταρένιο
- Αλάτι-Πιπέρι ( φρεσκοτριμμένα )
- Μαϊντανό ( για στόλισμα )
Εκτέλεση :
Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τοποθετώ τα τοματίνια. Ραντίζω με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και τα ψήνω για 8-10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Αφήνω στην άκρη να κρυώσουν. Βάζω στο μπλέντερ τον τόνο, τα φασόλια, το σκόρδο, το γιαούρτι, το λεμόνι, το ταχίνι, αλάτι-πιπέρι και τα χτυπώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Φρυγανίζω το ψωμί, απλώνω την κρεμά και επάνω “ξαπλώνω¨τα ψημένα τοματίνια. Στολίζω με φύλλα μαϊντανού, λάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.