Κρέμα σοκολάτας, πικραμύγδαλο
Jan
2nd
Υλικά:
- 500 ml Γάλα
- 2κ.σ. Ζάχαρη
- 1κ.σ. Αλεύρι
- 4κ.γ. λικέρ Πικραμύγδαλο
- 1 Βανίλια ( σπόρους )
- 15γρ. Βούτυρο
- 150γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα ( σε μικρά κομμάτια )
- 3 Κουραμπιέδες
Εκτέλεση:
Σε μικρό σκεύος, αδειάζω το γάλα, προσθέτω τη ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύω να διαλυθούν. Μεταφέρω το σκεύος πάνω σε μετρία φωτιά και συνεχίζω να ανακατεύω. Ρίχνω τους σπόρους βανίλιας, το λικέρ πικραμύγδαλο, το βούτυρο και ανακατεύω συνέχεια ώστε να λιώσει. Τώρα προσθέτω την σοκολάτα και ανακατεύω μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει και να γίνει κρέμα. Τραβώ από την φωτιά και μοιράζω σε ποτήρια. Αφήνω να κρυώσει και τα μεταφέρω στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Πριν να σερβίρω, πασπαλίζω με θρυμματισμένους κουραμπιέδες.