Κουραμπιέδες με κρέμα
Δεκέμβρης, το σπίτι “ντύθηκε” τα καλά του !! Το δένδρο “πήρε θέση”. Τα λαμπιόνια, άναψαν και φώτισαν χαρούμενα !! Η κουζίνα “πήρε φωτιά” και γέμισε μυρωδιές !! Το τραπέζι “στολίστηκε” με πιατέλες και βάζα με γλυκά !! Οι κουραμπιέδες έχουν “λόγο” και “πρωτιά”…Φαντάζουν σαν χιονισμένο βουνό μέσα στην πιατέλα…Ιδέα μου ήρθε ξαφνικά, να “καταστρέψω” μερικούς…!!
Υλικά :
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος ( απο το ψυγείο )
- 1/2 κούπας ζάχαρη
- 1/4 κούπας χυμό λεμονιού
- 8 κουραμπιέδες
- Αμύγδαλα ( ψημένα )
- Άχνη Ζάχαρη ( για χιόνισμα )
Εκτέλεση :
Σε μέτρια φωτιά, βράζω, για 6 λεπτά, την κρεμά γάλακτος και την ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν αρχίζει και φουσκώνει, προσθέτω τον χυμό λεμονιού και αφήνω να βράσει για άλλα 2 λεπτά και είναι έτοιμη. Αφού κρυώσει πρώτα, την αδειάζω σε ένα σκεύος και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Θρυμματίζω τους κουραμπιέδες ( σε μεγάλα κομμάτια ) και μοιράζω σε 4 βαζάκια ή ποτήρια. Προσθέτω 2-3 κουταλιές απο την κρέμα, προσπαθώντας να καλύψω τους κουραμπιέδες. Σερβίρω με τα ψημένα αμύγδαλα, χιονισμένα με άχνη.
Οι κουραμπιέδες έγιναν για να “κατστρέφουν” και να “καταστρέφονται”….