Κολοκυθόσουπα

Dec 11th

Υλικά :

  • 4 φέτες Κολοκύθας ( μέτριο μέγεθος σε κομμάτια )
  • 3 φρέσκα Κρεμμυδάκια ( ψιλοκομμένα )
  • 1 σκελίδα Σκόρδο
  • 2 κλαδάκια Δενδρολίβανο
  • 2 φλυτζάνια Ζωμό
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. Βούτυρο
  • 4 κ.σ. Ξυνή Κρέμα
  • 4 κ.σ. Ροκφόρ
  • Καρύδια
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 4 φέτες Ψωμί ( φρυγανισμένο )

Εκτέλεση :

Σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σωτάρω τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το δενδρολίβανο. Αφού αφήσουν τα αρώματα τους, αποσύρω το δενδρολίβανο και το σκόρδο. Τώρα ρίχνω τα κομμάτια της κολοκύθας, αλατοπιπερώνω και τα φέρνω “βόλτες” μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τον ζωμό και αφήνω να βρασεί μέχρι να λιώσει η κολοκύθα. Πριν να κλείσω την φωτιά, ρίχνω και το βούτυρο. Για να δώσω βελούδινη υφή στην σούπα, την χτυπώ στο μπλέντερ μαζί με την ξυνή κρέμα. Σερβίρω την κολοκυθόσουπα προσθέτοντας απο μια κουταλιά ξυνή κρέμα και ροκφόρ. Συνοδεύω με καρύδια και φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.