Κεφτέδες με κρύα σούπα δυόσμου
Jul
1st
Υλικά για τα κεφτεδάκια :
- 400 γρ. κιμά Μοσχαρίσιο
- 400 γρ. κιμά Χοιρινό
- 1 Κρεμμύδι ( ψιλοκομμένο )
- 1 ματσάκι Μαϊντανό ( φύλλα )
- 1 Αυγό
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 4 φέτες ψωμί ( μπαγιάτικο )*
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι-Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- φρέσκα Μυρωδικά ( ρίγανη-θυμάρι-θρούμπι )
- Ελαιόλαδο ( για το τηγάνισμα )
*( το ψωμί, μουλιασμένο και πολύ καλά στραγγισμένο )
Υλικά για την σούπα :
- 4οο γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
- 1 Αγγούρι
- 1 ματσάκι Δυόσμο ( φύλλα )
- 1 Λεμόνι ( χυμό & ξύσμα )
- 1-2 σκελίδες Σκόρδο
- Αλάτι-Πιπέρι
Εκτέλεση :
Χτυπώ όλα τα υλικά για την σούπα, στο μπλέντερ μέχρι να ενωθούν. Κρατώ την “σούπα” στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω τα κεφτεδάκια. Τώρα σε ένα μεγάλο σκεύος, βάζω όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνω καλά για να ενωθούν. Αφήνω να “ξεκουραστεί” για λίγη ώρα και μετά πλάθω σε μικρά κεφτεδάκια. Τα τηγανίζω σε πολύ καυτό λάδι. Σε βαθύ πιάτο, σερβίρω την σούπα, μοιράζω τα φρεσκοτηγανισμένα κεφτεδάκια και στολίζω με φυλλά δυόσμου, ελαιόλαδο και κόκκους πιπέρι.
Μυστικό: Ζυμώνω για αρκετή ώρα τον κιμά, έτσι ώστε τα κεφτεδάκια μου να γίνουν “αφράτα”…