Καραμελωμένα Μήλα
Γιορτινές παιδικές αναμνήσεις, από ένα γλυκό πειρασμό του “δρόμου”….
Υλικά :
• 4 Μήλα ( φιρίκια )
• 4-6 κ.σ. Ζάχαρη
• ½ φλιτζάνι Κρέμα Γάλακτος
• 1 κ.γ. Κανέλα ή Κάρδαμο
• 2 κ.σ. Φουντούκια ( θρυμματισμένα )
• Κλαδιά ( για την διακόσμηση )
Εκτέλεση :
Σε πολύ σιγανή φωτιά, “γυροφέρνω” την ζάχαρη μέχρι να λιώσει και να πάρει καστανό χρώμα. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και την κανέλα και ανακατεύω συνεχώς, μέχρι να ενωθούν και να γίνουν ρευστή καραμέλα. Έχω από πριν ετοιμάσει τα μήλα, αφαιρώντας το κοτσάνι τους και στην θέση του έχω “καρφώσει” ένα λεπτό κλαδί για το κράτημα. Βουτώ, ένα ένα τα φιρίκια, στην ζεστή ρευστή καραμέλα, όσες φορές χρειαστεί, ώστε να αποκτήσουν ένα ικανοποιητικό “κάλυμμα” καραμέλας. Σε λαδόκολλα αφήνω τα καραμελωμένα μήλα να στεγνώσουν για 5-10 λεπτά και στην συνέχεια τα πασπαλίζω με τα φουντούκια. Τα στολίζω με κορδέλες και τα κάνω γιορτινά.