Η Κολοκυθόπιτα της Τασούλας

Sep 15th

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλα Κρούστας
  • 1 κ. Κολοκύθα ( τριμμένη )
  • 2 φλ. Ζάχαρη
  • 1 φλ. Σιμιγδάλι
  • ½ φλ. Γάλα
  • 1 Αυγό
  • 1 φλ. Φιστίκια Αιγίνης ( ή καρύδια )
  • 1 φλ. Σταφίδες
  • 1 κ.γ. Κανέλλα
  • 125 γρ. Βούτυρο ( λιωμένο )
  • Άχνη Ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

Σε χαμηλή φωτιά, λιώνω το βούτυρο και αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Σε μεγάλο σκεύος, ρίχνω όλα τα υλικά ( εκτός από την άχνη ζάχαρη και το βούτυρο ) και ανακατεύω με κουτάλι να ενωθούν. Απλώνω δύο φύλλα και με πινέλο τα βουτυρώνω ελαφρώς. Βάζω στα φύλλα 2-3 κουταλιές από το μείγμα, «πιτσιλωτά» και όχι «απλωμένα». Διπλώνω σε ρολό τα φύλλα και τα γυρίζω σχηματίζοντας «σαλιγκάρια». Σε βουτυρωμένο ταψί, τοποθετώ τα «σαλιγκάρια» και τα βουτυρώνω. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά. Αφήνω να κρυώσουν, πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη, φιστίκια Αιγίνης και σερβίρω.