Φθινόπωρο με Σούπες

Oct 8th

soup_2

ΣΟΥΠΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ CHIPS ΜΠΕΙΚΟΝ

Υλικά:

Για τη σούπα

  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 2 kg μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 150 γρ. ρέβα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • ½ κ.σ. τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1 ½ κούπα μηλίτη
  • 1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 6 φέτες μπέικον
  • Αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Για τη σούπα

Στρώνουμε τις φέτες μπέικον σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C , για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τραγανά. Αφήνουμε το μπέικον στην άκρη να κρυώσει. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μήλα, τη ρέβα και σοτάρουμε για λίγα λεπτά να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το μηλίτη, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα το τζίντζερ, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και τα μήλα. Αδειάζουμε τη σούπα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε, μέχρι να γίνουν μια λεία βελουτέ σούπα. Σερβίρουμε τη σούπα με το chips μπέικον σπασμένο με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια και με ψιλοκομμένα αποξηραμένα μήλα (προαιρετικά).

5

2

ΣΟΥΠΑ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά:

Για τη σούπα

  • 7 κ.σ ελαιόλαδο
  • 4 κλωνάρια σέλερι
  • ½ σελινόριζα κομμένη σε κύβους
  • ½ κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 5 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 2 μανιτάρια Portobello κομμένα σε φέτες και σοταρισμένα με 2-3κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση:

 Για τη σούπα

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε το σέλερι, τη σελινόριζα και τις πατάτες. Ανακατεύουμε να γυαλίσουν και σβήνουμε με το ζωμό. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αδειάζουμε τη σούπα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει μια λεία βελουτέ σούπα. Σερβίρουμε τη σούπά με τα σοταρισμένα μανιτάρια και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.

1

soup_3

ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΛΕΥΚΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ

Υλικά:

Για τη σούπα

  • 6 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 2 μικρές καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 κούπες κολοκύθα κίτρινη  κομμένη σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.σ κύμινο σε σκόνη
  • 2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 400 γρ. φασόλια λευκά βρασμένα και στραγγιγμένα
  • 150 γρ. καλαμπόκι σε σπόρους
  • 2 κούπες ζεστό γάλα
  • 5 κούπες σπανάκι χοντροκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Για τη σούπα

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τις καυτερές πιπεριές, την κολοκύθα, το σκόρδο, το κύμινο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε να χαθεί μέσα στα λαχανικά και σβήνουμε με το ζωμό. Προσθέτουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15-20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε το γάλα, το σπανάκι και αφήνουμε άλλα 2 λεπτά πάνω στη φωτιά. Σερβίρουμε τη σούπα με ζεστό ψωμί καλαμποκιού και μέλι.

soup_4

Ο “NOMAD CHEF” Ανδρέας Λαγός προτείνει, τις αγαπημένες του Φθινοπωρινές σούπες !! Και εμείς τις φωτογραφίσαμε !!