Φθινοπωρινή Μαρμελάδα
Ήλιος γλυκός φθινοπωρινός, παράξενα ζεστός… Ένα δένδρο μέχρι εκεί πάνω, με κλαδιά γεμάτα καρπούς μέχρι εδώ κάτω, λυγισμένα απο το βάρος τους… Παράξενα έντονο πορτοκαλί το χρώμα τους !!
Υλικά :
- 10 τεμ. Λωτοί ( ώριμοι )
- 20 κ.σ. μαύρη Ζάχαρη
- 2 ξυλάκια Κανέλας
- 1 σφηνάκι Κονιάκ ( ή Λικερ )
- Βούτυρο ( για το ταψί )
Εκτέλεση :
Κόβω στη μέση τους λωτούς και τους ξεφλουδίζω. Βουτυρώνω το ταψί και βάζω σε σειρά τους λωτούς, χωρίς να αφήνω κενά μεταξύ τους. Πασπαλίζω το κάθε κομμάτι, με μια κουταλιά μαύρη ζάχαρη. Σε μια άκρη του ταψιού αφήνω τα ξυλάκια κανέλας και ρίχνω το κονιάκ. Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνω στους 160-180 βαθμούς για 20-30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν. Τους αφήνω για λίγο να κρυώσουν και στην συνέχεια τους χτυπώ στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν “μαρμελάδα”.
Μια απλή και γρήγορη μαρμελάδα, που θα σας “πάρει το μυαλό” και θα “ξεχαστείτε”…Είναι, που η μαρμελάδα μας, είναι με λωτούς…