Φιλέτο “ξυδάτο” σε ψωμί
“Σάντουιτς”, δεν είναι πάντα το γρήγορο γεύμα του δρόμου ή ένα γεύμα της ανάγκης…μπορεί να γίνει ένα γεύμα με τα “όλα” του. Μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο…να γίνει “ξεχωριστό”… αν το “φροντίσουμε” κάπως αλλιώς…
Υλικά :
- 4 φιλετάκια Μοσχαρίσια ( πολύ λεπτά και πολύ καλά χτυπημένα )
- 4 φέτες απο στρογγυλό μαύρο Ψωμί
- 1 ποτήρι Ξύδι ( βαλσάμικο )
- 2 σκελίδες Σκόρδο
- 2 κλαδάκια Δενδρολίβανο
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι – Πιπέρι
- Αλεύρι ( για το πανάρισμα )
- Ρόκα
- Μαϊντανό
- Κρεμμυδάκια ( φρέσκα )
- Κουκουνάρι
- φλύδες Κεφαλογραβιέρας
Εκτέλεση :
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζω το λάδι. Αφού κάψει καλά, σωτάρω το σκόρδο και το δενδρολίβανο, μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους. Πανάρω τα φιλετάκια με αλεύρι και τα ρίχνω στο τηγάνι. Τα ψήνω για 1-2 λεπτά απο κάθε πλευρά, αλατοπιπερόνω και σβήνω με το βαλσάμικο. Αφήνω να εξατμιστεί το “ξύδι” και να καραμελώσουν τα φιλετάκια. Σε ένα μπώλ κόβω και “ανακατεύω” ρόκα, μαϊντανό και κρεμμυδάκια. Πάνω στην μια φέτα ψωμιού, στρώνω τα ¨πράσινα” και “ξαπλώνω” τα φιλετάκια. Πασπαλίζω με τις φλύδες τυριού και το κουκουνάρι ( το οποίο έχω ροδίσει νωρίτερα ), σκεπάζω με την άλλη φέτα ( σάντουιτς ) και το κόβω στην μέση.
“Σάντουιτς” με μοσχαρίσιο φιλέτο και βαλσάμικο ξύδι.
Είναι ένα πλήρες, “ιδιαίτερο” γεύμα…