Φιλέτο με αρωματικό βούτυρο
Υλικά :
- 250 γρ. Βούτυρο ( σε θερμοκρασία δωματίου )
- 1/2 κ.γ. Μουστάρδα ( πικάντικη )
- 1/2 κ.γ. πελτέ Τομάτας
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 2 κ.γ. Κάπαρη ( ψιλοκομμένη )
- 2 κ.γ. Μαϊντανό ( ψιλοκομμένο )
- 1/4 κ.γ. Πάπρικα
- 1/2 κ.γ. Μπούκοβο
- Αλάτι-Πιπέρι ( φρεσκοτριμμένα )
- 4 Μοσχαρίσιες μπριζόλες ( κόντρα φιλέτο )
Υλικά για λεμονάτες πατάτες :
- 1 κιλό Πατάτες ( baby )
- 2 Λεμόνια ( κομμένα στην μέση )
- 1 Λεμόνι ( χυμό & ξύσμα )
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 2 κ.σ. Αλάτι ( χονδρό )
- 2 κ.γ. Δενδρολίβανο
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Σε γυάλινο σκεύος, βάζω το βούτυρο, την μουστάρδα, τον πελτέ, το σκόρδο, την κάπαρη, τον μαϊντανό, την πάπρικα, το μπούκοβο και το αλατοπίπερο. Με ξύλινο κουτάλι τα “δουλεύω” μέχρι να ενωθούν καλά. Σε λαδόκολλα αδειάζω το μείγμα, το “ρολάρω” σε κύλινδρο και το κλείνω σαν καραμέλα. Αφήνω στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά. Σε αλάτισμένο νερό μισο-βράζω τις πατάτες. Τις στραγγίζω καλά και τις βάζω σε ταψί μαζι με τα κομμένα λεμόνια και το σκόρδο. Περιχύνω με ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Χτυπώ στο μίξερ, το χονδρό αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, το δενδρολίβανο και πασπαλίζω τις πατάτες. Ψήνω για 15-20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σε αντι-κολλητικό τηγάνι, ελαφρώς λαδομένο, ψήνω το κρέας για 2-4 λεπτά την κάθε πλευρά. Βγάζω το βούτυρο απο το ψυγείο και το κόβω σε φέτες. Σερβίρω το κρέας ενώ είναι ζεστό, με 2 φέτες αρωματικό βούτυρο επάνω σε κάθε κομμάτι. Καθώς λιώνει πάνω στο κρέας, “χαρίζει” αρώματα απο όλα τα υλικά του. Συνοδεύω με τις ροδοκόκκινες, λεμονάτες πατάτες φούρνου.
Με το αρωματικό βούτυρο μπορείτε να δώσετε ξεχωριστή γεύση σε οποιοδήποτε ψητό κρέας.