Φασολάκια με βούτυρο Αντζούγιας
Oct
19th
Υλικά:
- 100γρ. Βούτυρο
- 4φιλέτα Αντζούγιας ( ψιλικομμένα )
- 1 σκελίδα Σκόρδου ( λιωμένο )
- 1 κόκκινη πιπεριά ( καυτερή )
- Πιπέρι ( φρεσκοτριμμένο )
- 400γ. Φασολάκια ( ζαργάνες-καθαρισμένα )
Εκτέλεση :
Σε ένα σκεύος βάζω το βούτυρο, τις αντζούγιες, το σκόρδο και το πιπέρι και ανακατεύω καλά για να ενωθούν. Σε μια λαδόκολα, απλώνω το βούτυρο αντζούγιας, το “πλάθω” σε ρολό και το αφήνω στο ψυγείο μέχρι να “σφίξει”. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίχνω τα φασολάκια και τα αφήνω για 5 λεπτά. Στραγγίζω και ενώ είναι ζεστά τα σερβίρω με 2 φέτες βούτυρο αντζούγιας επάνω και στολίζω με την ψιλοκομμένη πιπεριά.