Φακές με Μπεϊκον και Δενδρολίβανο
Jan
13th
Υλικά :
- 2οο γρ. Μπεϊκον ( κομμένο σε κύβους )
- 50 γρ. Μπεϊκον ( σε φέτες )
- 2 φλ. Φακές ( βρασμένες & στραγγισμένες )
- 4 φλ. Ζωμό Κότας
- 2 Πράσα ( κομμένα σε ροδέλες )
- 1/2 Φοινόκιο ( κομμένο σε φέτες )
- 2 σκελίδες Σκόρδο
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Δενδρολίβανο
- Αλάτι-Πιπέρι
- Μπούκοβο
Εκτέλεση :
Ζεσταίνω το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το πράσο, το φοινόκιο, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το μπεϊκον. Τα μαγειρεύω για 5 λεπτά μέχρι να δώσουν τα αρώματα τους.Τώρα προσθέτω τον ζωμό τις φακές και τα μπαχαρικά. Αφού πάρουν μια βράση τα αφήνω για 5 λεπτά ακόμη να μαγειρευτούν. Πριν σερβίρω, συνοδεύω το πιάτο με 2 τραγανές φέτες μπεϊκον !! ( ψήνω τις φέτες του μπεϊκον στο φούρνο για 5-10 λεπτά )
Μια νόστιμη, χειμωνιάτικη, “ζεστή” και με αρώματα σούπα !!