“Mπρουσκέτες” με παντζάρι
Aug
7th
Το φρυγανισμένο ψωμί, πάντοτε υπήρχε στο Ελληνικό τραπέζι. Στο πρωινό με βούτυρο και μέλι, το μεσημέρι με κάποια σάλτσα και τυρί, το βράδυ με έλια και τομάτα. Φρυγανισμένες φέτες ψωμιού, με “κάτι” έπανω, μάθαμε και τις λέμε “μπρουσκέτες”, όπως οι Ιταλοί.
Υλικά:
- Ψωμί σε φέτες ( ότι σας αρέσει )
- Πάντζάρια
- 250γρ. Κατίκι Δομοκού
- Ελαιόλαδο
- Ξύδι Βαλσάμικο
- Σκόρδο
- Λεμονοθύμαρο
- Αλάτι, Πιπέρι (φρεσκοτριμμένα )
Εκτέλεση:
Βράζω τα παντζάρια, σε αλατισμένο νερό. Αφού τα στραγγίσω, τα κόβω σε ροδέλες και σε ένα μπώλ τα μαρινάρω με το λάδι, το ξύδι, το αλατοπίπερο και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Στις φρυγανισμένες φέτες απλώνω το κατίκι ( μια κουταλιά της σούπας ) και επάνω προσθέτω τα μαριναρισμένα παντζάρια και πασπαλίζω με το λεμονοθύμαρο.
Μιάμμμμ……!!!!