Αχνιστό φιλέτο γλώσσας

Apr 10th

Υλικά για το ψάρι:

  • 4 φιλέτα γλώσσας
  • 2 γυάλινα Βάζα ( για το μαγείρεμα )
  • 8 κλωνάρια θυμάρι
  • ½ ματσάκι Μαϊντανό
  • 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα Σκόρδο
  • 12 κόκκους πιπέρι
  • 4 φέτες Λεμόνι
  • 1 Πορτοκάλι ( ξύσμα )
  • 4 κ.σ. λευκό Κρασί
  • Αλάτι-Πιπέρι

Υλικά για την σαλάτα:

  • 500 γρ. Φακές ( βρασμένες )
  • 1 φοινόκιο ( ψιλοκομμένο )
  • 1 Λεμόνι ( χυμό )
  • 1 Πορτοκάλι ( καθαρισμένο & κομμένο )
  • 1 Σαγκουίνι ( καθαρισμένο & κομμένο )
  • ½ ματσάκι Άνιθο ( ψιλοκομμένο )
  • ½ ματσάκι Μαϊντανό ( ψιλοκομμένο )
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Μοιράζω τις γλώσσες και τα υπόλοιπα υλικά σε 2 βάζα και κλείνω πολύ καλά. Τοποθετώ τα βάζα μέσα σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Προσέχω ώστε το νερό να καλύπτει τα βάζα, τουλάχιστον μέχρι την μέση. Χαμηλώνω τη φωτιά και βράζω για 20 λεπτά, μέχρι το ψάρι να μαγειρευτεί. Στο ενδιάμεσο για να κάνω την σαλάτα, ρίχνω όλα τα υλικά σε μεγάλο σκεύος , αλατοπιπερώνω και ανακατεύω ελαφρά. Με προσοχή, βγάζω τα βάζα από την κατσαρόλα και αφήνω 5 λεπτά να σταθούν, πριν τα ανοίξω. Μοιράζω την σαλάτα σε πιάτα και επάνω «πλαγιάζω» τα φιλέτα της γλώσσας.