“Ceasar” με καπνιστή πέστροφα
Απορούσα αν μπορεί η καπνιστή πέστροφα να είναι νοστιμότερη απο τον αντίστοιχο σολωμό.
Έυκολα έλυσα την απορία μου στα ‘Ανω Πορρόια Σερρών…Ναι !! με σιγουριά σας βεβαιώνω, είναι καλύτερη !!
Η βόλτα μου στο ιχθυοτροφείο και την ταβέρνα “πέστροφες” του Θεοδωρακέλη, μου έδωσε την ιδέα της “πειραγμένης Ceasar”.
Υλικά:
- 1 καπνιστή πέστροφα
- 2 φύλλα μαρούλι
- 2 φύλλα radicio
- 2 φύλλα iceberg
- 4 φύλλα σίκορε
- μαιντανό
- άνιθο
- ξύσμα λεμονιού
Υλικά για το ντρέσινγκ:
- 250 γρ. ελαφρύ στραγγιστό γιαούρτι
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι άνιθο
- 1 λεμόνι ( το χυμό )
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα σκέυος χτυπώ πρώτα το γιαούρτι με το λάδι και το λεμόνι μέχρι να ενωθούν. Συνεχίζω προσθέτωντας τον άνιθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Στην πιατέλα μου στρώνω όλα τις “πρασινάδες” που τις έχω κόψει με το χέρι. Επάνω βάζω την πεστροφά ολόκληρη και τα περιχύνω με το ντρέσινγκ.
Συνοδεύω την σαλάτα μου με κρουτόν που έχω ψήσει νωρίτερα !!