Πέστο με Κουκιά

Jul 14th

“Πέσ’ το” όπως θέλεις…

Όμως με κουκιά, είναι η διαφορά…Είναι το αλλιώτικο, το ιδιαίτερο, το ξεχωριστά μοναδικό !!

Υλικά :

  • 6 κ. σούπας Ελαιόλαδο
  • 1-3 σκελίδες Σκόρδο ( χωρίς το φύτρο )
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού Κουκιά ( μόνο το εσωτερικό )
  • 2 κ. σούπας κουκουνάρι ( καβουρντισμένο )
  • Κεφαλογραβιέρα ( τριμμένη / ποσότητα ανάλογα με την προτήμηση μας  )
  • Αλάτι / Πιπέρι

Εκτέλεση :

Το ιδανικό θα ήταν να χτυπούσα, όλα τα υλικά, στο γουδί. Για ευκολία, επιλέγω, για ακόμη μια φορά το μπλεντερ. Ρίχνω 2 κουταλιές λάδι και τις σκελίδες του σκόρδου, ώστε να φτιάξω έναν ωραίο πολτό !! Προσθέτω τα κουκιά και χτυπώ σιγά-σιγά ( ενώ ρίχνω το υπόλοιπο λάδι με σταθερή ροή ) μέχρι να λιώσουν αρκετά καλά. Συνεχίζω, προσθέτοντας το κουκουνάρι και το τυρί καθώς και το αλατοπίπερο. Με τα δύο αυτά υλικά προσπαθώ να ισσοροπήσω το Πέστο, σε πυκνότητα και σε γεύση !!!


Διατηρώ το πέστο, μέσα σε γυάλινο βάζο, για αρκετό καιρό στο ψυγείο, φροντίζοντας, να καλύπτονται όλα τα υλικά από ελαιόλαδο !!