Σαλάτα με Αρακά & Δυόσμο
Πολλές φορές, το γρήγορο και εύκολο φαγητό, είναι αυτό που σου δίνει απρόσμενη ικανοποίηση.
Ο απλός αρακάς, ο μυριστός δυόσμος με τις αντισηπτικές ιδιότητες του, την έντονη μοσχοβολιά του και το Ελληνικό κατσικίσιο τυρί…”τα κάναμε Σαλάτα”….
Υλικά:
- 500γρ. Αρακάς ( κατεψυγμένος )
- 1 Κρεμμύδι
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 1/2 ματσάκι ‘Ανιθο
- 1 ματσάκι Δυόσμο
- 1 Λεμόνι ( ξύσμα και τον χυμό του )
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι-Πιπέρι
- 250γρ. Κατσικίσο Τυρί
Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα, σωτάρω σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού πάρουν λίγο χρώμα ρίχνω τον αρακά. Δυναμώνω την φωτιά και σωτάρω για 5΄ακόμη. Ρίχνω τον άνιθο ψιλοκομμένο, αλατοπιπερόνω και ανακατεύω για άλλα 5΄. Λίγο πριν το βγάλω απο την φωτιά, προσθέτω το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, για να αρωματίσει τον αράκα μου. Αφήνω να κρυώσει. Πρίν να σερβίρω την σαλάτα προσθέτω τα φύλλα δυόσμου (χονδροκομμένα), το τυρί ( θρυματισμένο ). Ανακατεύω και στολίζω με λίγο, extra, ξύσμα λεμονιού και ελαιόλαδο.
Ομορφιά και Μοσχοβολιά !!!