Κουνουπίδι Σούπα
Υλικά :
- 900 γρ. Κουνουπίδι ( σε μικρά κομμάτια )
- 250 γρ. Πατάτες ( σε μικρά κομμάτια )
- 160 γρ. Τυρί κατσικίσιο
- 1,5 lt. ζωμό Κότας
- 250 ml. κρέμα Γάλακτος
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 4 κλαδάκια Ρίγανη ( φρέσκια )
- 1 Κρεμμύδι ( ψιλοκομμένο )
- 2 σκελίδες Σκόρδο ( λιωμένες )
- Αλάτι-Πιπέρι ( φρεσκοτριμμένα )
- 2 κ.σ. Κολοκυθόσπορους ( καβουρδισμένους )
Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνω το λάδι πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω τα κλαδάκια της ρίγανης και τα αφήνω για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα βγάζω και τα κρατώ στην άκρη. Στο ίδιο λάδι, βάζω το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνω 3-4 λέπτα, μέχρι να πάρουν “χρυσό” χρώμα. Τώρα, προσθέτω το κουνουπίδι και τις πατάτες και μαγειρεύω ανακατεύωντας, για ακόμη 2-3 λεπτά. Προσθέτω τον ζωμό, δυναμώνω την φωτιά και αφήνω να βράσουν για 18-20 λεπτά. Βάζω το μισό τυρί, αλάτι-πιπέρι και με το μίξερ χειρός τα πολτοποιώ μέχρι να αποκτήσουν “βελούδινη” υφή. Τέλος, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω. Πριν να σερβίρω, πάνω απο κάθε πιάτο, θρυμματίζω το υπόλοιπο τυρί και στολίζω με τους καβουρδισμένους κολοκυθόσπορους και τα τραγανά κλαδάκια της ρίγανης.